Cirkul'art – festival nového cirkusu je medzinárodnou prehliadkou špičkových produkcií nového cirkusu.



Veríme, že vďaka nášmu medzinárodnému programu sa Bratislava pripojí k svetovým metropolám žijúcimi novým cirkusom ako sú Paríž, Montreal, Tokio, Miláno, Edinburgh, Amsterdam, Monte Carlo alebo Praha.


Našim strednodobým zámerom je vyhľadávanie a podnecovanie domácich tvorcov k umeleckej aktivite smerujúcej k vzniku pôvodných inscenácií nového cirkusu. Chceme podporovať rozvoj nového cirkusu na Slovensku; poskytovať informácie, starostlivosť a zázemie novo vznikajúcim skupinám či jednotlivcom. Tie najlepšie produkcie chceme oceniť výročnými cenami festivalu, ktoré bude udeľovať medzinárodná odborná porota.


Dlhodobo sa chceme venovať výskumu, mapovaniu, sieťovaniu a vytváraniu databázy umelcov nového cirkusu. Systematicky chceme budovať divácky a umelecky atraktívnu platformu pre medzinárodnú prezentáciu produkcií nového cirkusu s prihliadaním na aktuálne divadelné či cirkusové tendencie. Zamýšľame aktívne participovať v úlohe kultúrneho operátora a pomáhať tak slovenským umelcom presadiť sa v zahraničí. Taktiež hodláme organizovať vzdelávanie profesionálov v oblasti súčasných cirkusových techník.